Spännande installation i Minsk i Vitryssland

11.08.2020
Vanligtvis finner vi HUBER´s produkter på kommunala reningsverk eller på en del industrier men i I varuhuset i Minsk i Vitryssland har man genomfört ett någorlunda ovanligt projekt. Varuhuset installerade nyligen två HUBER trycktäta dörrar av rostfritt stål i en iFLY tunnel. I tunneln kan kunderna uppleva viktlöshet i speciella flyg dräkter.

iFLY Minsk är en vertikal glasvindtunnel med en total höjd på 16,7 m och en diameter på 4,3 m. Vid maximal flyghöjd på 13,1 m finns det mycket höga vindhastigheter på upp till 275 km / h. För att säkerställa långvarig teknisk felfri drift letade operatörerna på anläggningen efter pålitliga underhålls- och inspektionsöppningar i basområdet under vindtunneln. En hanterbar uppgift för vår HUBER tryckdörr TT7! Vanligtvis hittar du denna typ av dörr i trycktäta inspektionsöppningar i olika tankar exempelvis drycksvattenbehållare eller pumpstationer.

För operatören av denna trendiga och eftertraktade fritidsattraktion var det viktigt att ingen kan öppna dörrarna medan iFLY-tunneln är i drift. HUBER uppfyllde denna speciella kundbegäran och monterade det installerade profilcylinderlåset med ett speciellt lås från kunden. Operatören är mycket nöjd med den smidiga utförandet samt enkel installation och drift av stabila tryckdörrar från HUBER. Den senaste anläggningen stod klar i november 2019 och har varit mycket framgångsrik sedan december.